You are here: West Bengal Joint Entrance Exam 2013
 

West Bengal Joint Entrance Exam 2013

Q1. What is the eligibility criteria?

Ans. Eligibility criteria for WBJEE is: 10+2 (PCB) - 50% (gen) & 40% (sc/st). Candidates must be 17 (seventeen) years of age or above as on 31.12.2013. There is no upper age limit. Residential Requirements: Candidates desirous of seeking admission to Government Engineering / Technology Colleges, Govt. Medical and Dental Colleges as well as to Private Medical and Dental Colleges, must have been residing in the State of West Bengal continuously at least for last 10 (ten) years as on 31.12.2010 or their parents must be permanent resident of West Bengal having their permanent home address in the State of West Bengal.

Q2. What is the criteria for reservation of seats?

Ans. Reservation of seats:

  • 90% seats reserved for West Bengal students ( Based on WBJEE 2013 score )
  • 10% seats reserved for other states students ( Based on WBJEE 2013 score)
  • Reservation for SC/ST/PC candidates are as per State Govt. Rules.

Q3. What are the important dates?

Ans. WBJEE-2013 Important dates

1. Sale of WBJEE-2013 Application Form ( from listed UBI Branches) : 25.11.2010 to 31.12.2010

2. Last date for

(a) Receipt of request for WBJEE-2013 Application Form “by post” : 15.12.2010

(b) Receipt of duly filled in WBJEE applications “by Speed post” only : 12.01.2013

Q4. What is the cost of application form?

Ans. Cost of WBJEE 2013 Application Form : The Application form (i.e., prescribed printed application form along with Information Brochure and a printed window envelope) will be available from different Branches of United Bank of India (as specified below) on payment of Rs.500/- (for E / M type Form) and Rs.600/- (for C type Form) in cash.The Application Form may also be obtained by Post from the Board’s Office on application with an additional fee of Rs.200/- (Rupees two hundred) only. The total amount (i.e., cost of application form plus Rs.200/-) has to be paid by Demand Draft drawn in favour of “WEST BENGAL JOINT ENTRANCE EXAMINATIONS BOARD” payable at Howrah/Kolkata. The Application Kit may also be obtained from the Board’s Office only with payment of actual cost of the form plus late fee of Rs. 300/- (Rupees Three hundred) only.

Q5. In whose favour is the DD to be drawn?

Ans. The DD is to be drawn in favour of “West Bengal joint entrance examinations board” payable at Howrah/Kolkata.

Q6. How should the form be sent?

Ans. The form should be sent by speed post only. Application Form by hand or courier service will not be accepted.

Q7. The forms will be available from which branches of United Bank of India?

Ans. The Application form will be available from 25.11.2010 to 31.12.2010 at the following Branches of UNITED BANK OF INDIA : Old Court House St., College St, Sealdah, Hatibagan, Jadavpur, Behala, Mayukh Bhawan – Salt Lake, BESU Shibpur, Sonarpur, Asansol, Durgapur City Centre, Burdwan (B.C.Rd.), Katwa (Station Rd.), Serampore, Chinsurah, Arambag, Kalyani, Krishnagar, Barasat, Diamond Harbour, Kolaghat, Haldia, Kharagpur, Suri, Bolpur, Bankura, Purulia, Berhampur, Raghunathgunj, Raiganj, Balurghat, Malda, Siliguri, Alipurduar, Darjeeling (25, H.D. Lama Rd.), Jalpaiguri, Coochbehar, Agartala (Tripura) on all working days between banking hours on payment of requisite fee.

Q8. What are the contact details?

Ans. Contact Details: West Bengal Joint Entrance Examination - WBJEE 2009
West Bengal Joint Entrance Examination Board,
AQ-13/1, Sector - V, Salt Lake City,
Kolkata - 700 091.Websites: www.wbjeeb.in / www.csc-et.org

SOME OTHER IMPORTANT LINKS REGARDING WBJEE 2013:-

For More Information  Regarding Medical Entrance Exam 2013:-


Random Content

Add comment


Security code
Refresh